Triggeröityminen

18.08.2022
Löytikö joku sun räjähdyspisteen?
Löytikö joku sun räjähdyspisteen?

Kerään tähän tekstiä ja linkkejä, jotta voit tutustua triggeröitymiseen eli reagointiin johonkin asiaan, ihmiseen tai tilanteeseen. Asiasta on paljon tietoa ja jos sulle tulee eteen asiaan liittyviä linkkejä, niin laita tulemaan, niin lisäilen niitä tänne yhteen ja samaan paikkaan, kuten  tänne, josta löytyy henkiseen väkivaltaan saatavilla oleva apua ja helpotusta. Kun tähän aiheeseen perehtyy, siihen alkaa kiinnittämään huomiota ja mikä parasta, alat huomata, ei vaan reagoida, omaan reagointiisi. Kun tämän hoksaat, niin tadaaa, ompa aika kivaa. No ei todellakaan oo aina, etenkään jos se vie ikäviin muistoihin tai tunteisiin, jotka on käytävä läpi, saati niinkin ikäviin, että olet ne alitajuntaan piilottanut. Mutta, sen voin sanoa, kun olet sen hoksannut,  käsitellyt, niin tulee sellanen voittajafiilis että oksat pois. Ja taas olet askelta rauhallisempi. Aattele miten rauhallinen ja hyväntuulinen voitkaan olla, kun ne kaikki sieltä on nostettu pintaan ja voit olla aina itse rauhallisuus, neutraali ja ymmärtää jos joku vähän pillastuu.

Mun henkinen kasvu alkoi tosiaan vuonna 2018 ja voi varjele näitä reagointeja, triggeröitymisiä, joihin on tullut syvennyttyä. Tuntu ettei yhessä vaiheessa muuta ollukkaan, yhtä helvetin reagointia kaikkeen. Toi teki ja sano sitä, miksi? Enkö mä tee mitään oikein? Kilahduksia, etenkin lapsille. Raivoomista puhelimessa, koska se oli helppo purkaa turhautumista, kun ei toista tartte nähdä. Nää oli yleensä jotain viraston henkilöitä tai asiakaspavelijoita. Nurisemista itekseen jonkun sanomisesta tai teosta, pyörittelit sitä päässäs loputtomiin. Iso osa ajasta meni miettimiseen miks tää elämä menee näin, toi teki noin jne. Se on niin älytöntä ja turhaa, oman ajan haaskausta. Kun sen jokaisen hetken vois vaikka hymyillä ja nauttia. Jos tunnistat tästä ittes, niin otappa koppi ja ala pohtimaan mikä sua ärsyttää.

Kun sää sen jonkun triggerin, ärstytyksen, suuttumuksen, raivon, kiukun, surun, vapinan, pelon olet kokenut, siihen itse reagoinut, että minussa heräsi tällainen tunne, siihen perehtynyt mistä se juontaa, mikä on sen synty, käsitellyt sen muiston ja kokemuksen, käymällä sen läpi, pohtimalla, oliko se edes niin ikävä kokemus. Monesti jokin muisto joka herättää vahvan tunteen ja kun menet siihen muistoon uudestaan, se ei olekaan niin iso harmitus. Koska etenkin pienenä lapsena, tunnetilat on paljon vahevempia. Harmitus, voi muuttua isoksikin möröksi meille kasvaessa aikuiseksi. Aina kun yhden reaktion olet käsitellyt, olet voittaja.

Tsemppiä sinulle, olen täällä jos tartteet jotain ajatuksia, pohdintoja, vinkkejä. Helppoja ja mukavia nämä ei oo koskaan, mutta mitä sen jälkeen on ja kokee, on vaivan arvoista.

Tässä alla linkkejä lisää asiaan liittyen

-Oletko liipaisinherkkä. "Kun tajuaa triggeröityvänsä, voi onnitella itseään. Se on hyvä uutinen. Havainnon, tunteen ja toiminnan automaattisesti etenevään tapahtumaketjuun on mahdollista saada sen verran väljää, että vääjäämättömän jatkumon etenemisen voi katkaista. Tunteen tajuaminen voi pysäyttää luodin." Voit lukea lisää TÄÄLTÄ.

- Mielen oravanpyörästä ja oppimisesta voit lukea TÄSTÄ blogista.

- Terapeuttitalon vinkit TÄSTÄ.

- "Huolimatta tapahtumista joita olet kokenut ja tunteista mitä sisälläsi säilöt, ne eivät määritä sinua ihmisenä. Olet arvokas ja eheä kaiken alla." Kultainen sulka - blogikirjoitus TÄSTÄ

- Kun haavat ja reaktiomallit törmäävät. Hylätyksi tulon triggeristä. Eevi Vuoriston Youtube- video.

Yhdestä asiasta voi tulla lopulta vierivä lumipallo vain siksi, että emme kohtaa sitä triggeriä. Sanottamisen tärkeys.

Tässä videossa on yksi työkalu, jota voit käyttää triggeröitymiseen.

Tässä on varmasti nyt alkuun mukavasti tutustumista aiheeseen. Lisätään sitä mukaan kun niitä eteen tulee ja vinkkaa jos sulla joku apuvinkki, joka on vaik auttanut sua ja vois ehkä olla apu jollekin muullekin.